НОВИНИ
Тържествено честване по случай 60 години от създаването на военно формирование 28870

На 16 май в зала „Тържествена“ на Централния военен клуб се проведе тържествено честване на 60 години от създаването на военно формирование 28870. На събитието присъстваха командирът на Командване КИПКО бригаден генерал Димитър Хлебаров, о.з бригаден генерал Емил Шошев, бивши командири и служители. През годините на трансформации на въоръжените сили военното формирование е имало  различни наименования - от 44 Радио Релейна Рота до настоящия си формат - Стационарна опорна комуникационна мрежа.

От далечната 1963 година, вече шест десетилетия, военно формирование 28870 изпълнява важна роля в поддържането на надеждна и устойчива комуникационна мрежа, което е от решаващо значение за ефективността на системата за командване и управление на всички нива на въоръжени сили. 
В речта си командирът на военно формирование 28870 подполковник Петко Едрев подчерта, че в редиците му са служили достойно офицери, сержанти, войници и цивилни служители. Всеки един от тях е оставил частица от себе си, част от своя живот и част от своята младост. В резултат на техния упорит труд, воля и всеотдайност формированието се е развило и съхранило през годините. 

В словото си бригаден генерал Хлебаров отбеляза, че през годините военно формирование 28870 се е адаптирало към бързо променящите се технологии и новите предизвикателства, както и със средата за сигурност при експлоатация  с възможно най-напредналите системи и средства за комуникация във въоръжените сили.

Със заповед на командира на Командване КИПКО за проявен професионализъм и всеотдайност при изпълнение на служебните си задължения бяха наградени военнослужещи и цивилни служители от военно формирование 28870.

В заключение бригаден генерал Хлебаров още веднъж благодари за неуморната работа, посветеност и себераздаване през годините и пожела на личния състав здраве, лично и професионално удовлетворение.