НОВИНИ
Тържествена церемония по откриване на подготовката за 2024 година в Комуникационно-информационен център

На 08 януари 2024 г. в Комуникационно-информационен център (КИЦ - военно формирование 26340) се откри учебната дейност за 2024 г.

На тържествената церемония присъства командирът на Командване за комуникационно-информационна поддръжка и киберотбрана - бригаден генерал Димитър Хлебаров.

Събитието откри началникът на Комуникационно-информационен център - полковник Румен Стамболиев, който поздрави личния състав с настъпилата 2024 г. и пожела на целия колектив здраве и късмет, упоритост и воля за постигане на още по-големи успехи на професионалното поприще!

Полковник Стамболиев представи приоритетите и основните задачи в подготовката през настоящата година и нейното значение за поддържането и развитието на способностите за осигуряване на комуникационната и информационната поддръжка на системата за командване и управление на въоръжените сили в национален и съюзен (коалиционен) формат.

В словото си бригаден генерал Хлебаров благодари на военнослужещите и цивилните служители за професионализма,  неуморния труд и себераздаването им при изпълнение на поставените задачи.

Той подчерта, че  Комуникационно-информационният център е един от най-важните елементи в Българската армия и че са малко хората, които знаят каква е цената и обемът от работа, за да може комуникационно-информационната система да работи безотказно.

Бригаден генерал Хлебаров изрази своята увереност, че специалистите от КИЦ ще продължат да надграждат своите способности, да трупат знания и опит за изпълнение на високоотговорните си задължения и  пожела на всички здрава, ползотворна и успешна 2024 година.